Østrig er som vinland helt nyt for BT Vinimport. Vi har valgt at starte med Burgenland og Neusiedlersee, som vi kort beskriver her.

Burgenland
Burgenland er den østligste af Østrigs ni delstater og rummer de DAC-klassificerede vine fra Eisenberg, Leithaberg, Mittelburgenland og Neusiedlersee. Netop den store lavbundede sø, Neusiedlersee, har en central indflydelse på klimaet i området, som strækker sig over små 14.000 ha fra nord til syd langs landets østlige grænse mod bl.a. naboerne fra Ungarn. Temperaturerne er varmere end i de øvrige østrigske regioner, og det udmønter sig i særdeleshed i rødvine, der udmærker sig ved deres kraftfulde og saftige stil. Burgenland er desuden hjem for landet bedste botrytiserede søde vine. De burgenlandske vinmarker domineres af de lokale druesorter blaufränkish, zweigelt og st. laurent, mens en række vinbønder sideløbende arbejder med mere internationalt udbredte sorter.

Neusiedlersee
DAC Neusiedlersee finder du langs de nord- og østlige breder af søen af samme navn. Området er også kendt, som den såkaldte ‘Seewinkel’. Traditionelt set har man hovedsageligt produceret søde, botrytiserede vine som beerenauslese og trockenbeerenauslese, men de senere år har man i stigende grad haft held med at producere tørre rødvine med masser af modenhed og power. En stil der udfordrer mange menneskers opfattelse af Østrig som leverandør af deciderede koldklimavine. Neusiedlersee har en modererende effekt på distriktets klima. Det betyder bl.a. at varmen fra de lune sommerdage fastholdes døgnet rundt, hvilket giver grobund for nogle intense, frugtdrevne rødvine med masser af saft og kraft. Den lokale zweigelt er kongen blandt de dyrkede druer, men som du vil opleve blandt vores sortiment, arbejder nogle vinbønder med sorter, der er mere kendt fra bl.a. den nye verden.

Kontakt

Har du spørgsmål, brug for hjælp el.l. er du velkommen til at kontakte BT Vinimport. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

BT Vinimport nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afmeld
Tak for din tilmelding

Du vil fremover modtage vores nyhedsbrev med info om arrangementer, tilbud m.m.

icon-close
Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage hurtigst muligt.

icon-close
Bestil
icon-close
Tak for din bestilling

Vi kontakter dig for aftale af afhentningstidspunkt ved BT Vinimport - Tradsvejen 36, Ravnkilde.

Har du spørgsmål til din bestilling kan du altid kontakte os på pj@btvin.dk eller 22 38 96 16

icon-close
icon-close
icon-close
icon-close